Neka bicikl uvijek putuje s vama na krovu auta

Vrste nosača za bicikl za auto

Ovisno o tome koji model automobila imate te informaciju o tome koliko bicikala želite, odlučit ćete koji nosači za bicikl vam se najviše isplate kupiti. Danas na tržištu postoji nekoliko vrsta, a neke od najkorištenijih su:

  • krovni nosači za bicikl
  • oni koji se postavljaju na kuku automobila
  • oni koji se postavljaju na vrata prtljažnika
  • oni koji se postavljaju a tovarni prostor kamioneta

Ovisnost vrste krova i nosača

Stručnjaci napominju da temeljnu odluku o tome koju vrstu automobilskih nosača za bicikl ćete odabrati zapravo diktira model vašeg automobila. Tako primjerice vlasnici automobila koji imaju rebrasti ili stakleni, tzv. panorama krov na automobilu neće biti u mogućnosti odabrati krovne nosače za bicikle jer se oni ne mogu montirati na tu vrstu krova, a da garantiraju sigurnost i stabilnost bicikala na krovu. 

Ovisno o tome koji model automobila imate te informaciju o tome koliko bicikala želite, odlučit ćete koji nosači za bicikl vam se najviše isplate kupiti.

Krovni nosači za auto

Jedna od najpopularnijih opcija su svakako krovni nosači za auto koji za razliku od nekih drugih vrsta poput onih koji se montiraju na kuku ili prtljažnik, vlasniku daju mogućnost pristupa prtljažniku. Na automobiskim krovnim nosačima moguće je prenositi i samo jedan bicikl te više bicikala koji imaju različitu veličinu kotača. 

Dodatna sigurnost bicikala na ovoj vrsti postiže se ugradnjom posebnih vilica koje onemogućuju ispadanje bicikala. Krovni nosači za bicikl za auto su cjenovno vrlo pristupačni zbog čega se na njih odlučuje velik broj ljudi. Također, ugradnjom vam je omogućeno i montiranje krovne kutije bez dodatnih troškova u smislu dodatnih dijelova za pričvršćivanje. Ono što se navodi kao glavni nedostatak je to što nisu kompatibilni sa svim vrstama krovova automobila te što je za postavljanje i skidanje bicikala s njih potrebna snaga. Bez obzira na to, sve se više vozača odlučuje na njihovu kupnju jer im kasnije mogu koristiti za učinkovit prijevoz stvari na krovu auta.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...