Transport bicikla na automobilu

Kada dođete u situaciju da trebate prevesti bicikl od točke A do točke B, a da pri tome ne možete voziti isti što bi ste uradili? Ako ste u situaciji najvjerojatnije bi se okrenuli ka vašem automobilu. Međutim dosta modernih bicikala uopće ne mogu stati u gepek automobila, te se lako možete naći u problemu. Spas u ovakvoj situaciju su ni manje ni više nego nosači za bicikl. Do nedavno korišteni samo kod profesionalnih vozača bicikala, ali danas dostupni širokim narodnim masama.

Pravilan odabir

Budući da će ovi nosači zajedno s biciklima, koji su sami po sebi dosta nestabilni kada nisu u pokretu stajati na automobilu koji se kreće, od velikog je značaja da odaberete dobar krovni nosač za bicikl. Ono što trebate prvo pogledati jeste proizvođač od kog nosači za bicikl potiču. Vodeća kompanija u proizvodnji istih je Nordrive koja ima dugu tradiciju i na svoje proizvode daje veliku garanciju.

Kada ste izabrali krovne nosače koji vama odgovaraju, pazeći na dimenzije i mogućnost montiranja na vaš automobil naravno, morate znati kako treba montirati ove nosače. Najbolje bi bilo da izaberete nosače za koji nije potreban dodatni alat prilikom montiranja bicikla.

Sigurnost u saobraćaju i van njega

Već smo spominjali da o lošijim markama ne treba trošiti riječi, ali ono što nismo spomenuli jeste da prilikom montiranja nosača za bicikl morate pripaziti da to odradite kako treba. Kada ste to uradili vaš bicikl možete postaviti. Nosači za bicikl uobičajeno bicikl osiguravaju na području gume, to jeste točka. Tu se vaš bicikl zaključava te tako osiguravate da će bicikl ostati tamo gdje ste ga ostavili, ali i da vam ga nitko neće ukrasti. Budući da je ovo najbitniji korak, bar dva puta provjerite da li je vaš bicikl pravilno postavljen na automobil.

Nikako nemojte zaboraviti činjenicu da je vaš automobil viši za visinu bicikla, te i to trebate imati u vidu. Bicikli obično prave i otpor vjetru tijekom putovanja tako da možete primijetiti malo čudnije ponašanje vašeg automobila na putu, jer ima znatno veću dodirnu površinu sa zrakom, naročito ako su vremenski uvjeti loši.

Zaključak

Nosači za bicikl su veoma korisni i mogu doći kao spas u određenim situacijama. Ono na što još trebate obratiti pažnju, osim već navedenih stvari naravno, jeste i nosivost, a obično dolaze s nosivošću do 15 kilograma. Prilikom montaže nosača i bicikla obavezno proučite uputstva koja su došla uz nosače.

Zaštite unutrašnjost svojega automobila i upotrebite tipske auto tepise.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...