Automobilska cerada će učinkovito zaštititi vaše vozilo

Danas na tržištu autoopreme možete kupiti razne dodatke za automobil kojima je glavna namjena zaštita cijelog auta ili samo jednog njegovog dijela. Ako se bojite smrzavanja vjetrobranskog stakla, možete kupiti posebno prilagođene pokrivače koji će ga zaštititi, a ujedno vam i pružiti neku zaštitu od mogućih ogrebotina. Isto tako, možete pronaći i razne štitnike za ogledala koji se brinu za njihovu zaštitu.

No, tražite li zaštitu cijelog vozila, onda je cerada za auto definitivno najbolja opcija. Dolazi u raznim varijantima i u većini slučajeva će biti odlična zaštita vašeg auta od raznih mogućih nepovoljnih utjecaja. 

Danas na tržištu autoopreme možete kupiti razne dodatke za automobil kojima je glavna namjena zaštita cijelog auta ili samo jednog njegovog dijela.

Cerada prekiva cijeli automobil

Za razliku od ranije navedenih vrsta zaštite, cerada za auto je najbolja opcija jer će ga ona cijelog prekriti. To znači da će zaštititi vjetrobransko i stražnje staklo, ali i krov auta, poklopac motora i prtljažnik. Njezina cijena nije velika, a svu ovu zaštitu koja vam pruža će značiti značajnu dugoročnu uštedu jer nećete imati potrebe za posjetom autolimarima i slično. 

U trgovinama su dostupne u raznim veličinama, a ako niste sigurni koja veličina vam treba, raspitajte se kod proizvođača vašeg modela auta.

Zaštita auta od vanjskih nepovoljnih utjecaja

Automobilska cerada je prije svega namijenjena zaštiti auta od loših vremenskih uvjeta, a uvijek se kao najgora spominje tuča. Ona može napraviti vrlo značajnu štetu. Nerijetko smo svjedoci da padaju ogromni komadi leda koji mogu itekako oštetiti lak auta, ali i napraviti udubljenja. Sanacija tih udubljenja će vas skupo koštati, no cerada protiv tuče će biti vrlo učinkovita zaštita.

No, to nije sve od čega ona može zaštiti auto. Učinkovita je još i za:

  • Padanje grane s drveta
  • Padanje smole
  • Ogrebotine od kamenčića i sl.

Bitno je samo da je ne zaboravite postaviti na vrijeme, odnosno prije nego dođe do nevremena jer se mora postaviti na čist auto.

Postavljanje cerade na automobil 

Cerada se na automobil vrlo jednostavno postavlja i za cijeli postupak je potrebno svega nekoliko minuta. Dolazi u prikladnoj torbi i nakon što je izvadite, jednostavno njome prekrijete auto. Većina modela dolazi s posebnim trakama koje je potrebno pričvrstiti za kotače ili donje dijelove auta, kako je vjetar ne bi otpuhao.

Na isti način se i skida s auta te se vraća u svoju torbu. Zbog praktičnosti i zaštite, ovo bi trebao biti dio autoopreme koji bi svaki vozač trebao imati uvijek u prtljažniku, spremno za postavljanje. 

Zaštitite pragove svog automobila. To će vam biti itekako korisno kad se jednog dana odlučite na prodaju svog vozila jer ako kupac vidi da je dobro očuvan, to će mu sigurno podići cijenu. Čitaj više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...