Kamper kao kuća na kotačima

Maštate li o savršenom aktivnom odmoru koji ne uključuje to da ste vezani samo za jedno mjesto, najam kampera je savršeno rješenje. Kamperi pružaju duh slobode pri čemu spajaju i boravak u ugodnom prostoru, obzirom da postoje modeli koji su doista luksuzni i komforni, ali i mogućnost promjene niza zanimljivih lokacija, poput:

  • Plaža
  • Rijeka
  • Planina
  • Osame

Oni koji ga redovito koriste odlučuju se za njegovu kupnju, no mnogima je najam kampera najbolje rješenje.

Kamo krenuti s kamperom

Kamo putovati kada se odlučite na najam kampera ovisi o tome koliko vremena imate te tko putuje s vama. Ako ste dio obitelji s djecom, ne možete prijeći više od 500-600 km u jednom danu jer djeci sigurno neće biti zanimljivo toliko vremena provoditi u kamperu, koliko god bio velik i prostran. A s obzirom da se ne radi o osobnom automobilu, već o većem vozilu koje ne može postići visoku brzinu, put će sigurno trajati dugo te zbog toga možete odmah otpisati daleke destinacije.

Kamper
Kamo krenuti s kamperom

Govorimo li o mjestima koje možete posjetiti u blizini, to su svakako brojna mjesta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji ili Austriji. Za svako dalje putovanje trebat će vam 15 do 20 dana jer je pravilo da se kamperima ne putuje autocestom, već sporednim putevima kako bi se vidjelo što više prirodnih ljepota i krajolika.

Pripazite na veličinu autodoma

Tijekom avanture s unajmljenim autodomom, svakako treba imati na umu veličinu samog vozila. Naime, to su velika vozila koja su prosječno visoka 3−3,2 metra, a duga 5−7,5 metara, zbog čega bi svakako trebalo izbjegavati ulazak s njima u grad i gradske ulice i uputiti se u kamp, kako bi se izbjeglo eventualno oštećenje. 

Kamperi kao kuće na kotačima

Ono na što posebno treba pripaziti je skretanje jer prilikom skretanja zadnji kraj kampera odlazi u suprotnu stranu zbog čega, kod neiskusnih vozača, može doći do oštećenja njihovog ili tuđeg vozila. U lakšem parkiranju mogu pomoći posebni uređaji za navigaciju u koje se unesu dimenzije kampera te navigacija tada predlaže samo one pogodne puteve i ceste 

Savjeti za najam kampera

Govorimo li o Hrvatskoj, postoji nekoliko firmi koje se bave najmom kampera odnosnom najmom autodoma. Kada se odlučite za najam autodoma, potrebno je izabrati profesionalnu tvrtka koja je upućena u svoj vozni park i specifikacije svakog od modela iz ponude kako bi vam mogli predložiti onaj koji najbolje odgovara vašim željama i potrebama. 

Zato provjerite ponudu više tvrtki koje nude najam kampera i odlučite se za onu koja vam se čini najpouzdanija.

Čitajte i sljedeći članak: Više prostora za prtljagu omogućuje vam krovna kutija

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...