Liposukcija je sve popularniji tretman

Jedan od najpopularnijih kirurških zahvata u segmentu odstranjivanja masnog tkiva svakako je liposukcija. Čak i sam naziv ovog tretmana znači upijanje (sukcija) masnog tkiva (lipo tkivo). Rezultati su trajni jer ona trajno uklanja masno tkivo s određenih dijelova tijela. Najčešće se radi o uklanjanju masnog tkiva s trbuha, iznad stražnjice, ispod stražnjice, na bokovima i bočnim stranama stražnjice te na leđima. 

Rezultati koji se dobivaju liposukcijom su oblikovano, vitko, zategnuto i proporcionalno tijelo zbog čega ne čudi da je ovaj kirurški zahvat toliko popularan.

Liposukcija je operacija pri kateri skozi majhne luknjice odstranimo nakošičeno podkožno maščevje. 

Najčešći korisnici ovog estetskog tretmana

Govorimo li o tome tko su najčešće osobe koje se odlučuju za ovaj tretman, tada su to pretežno žene i to one srednjih godina koje se nakon jednog ili više poroda bore s nagomilanim masnim tkivom na, za žene, kritičnim područjima poput stražnjice, bokova i trbuha. Liposuksija kao estetska operacija toliko je česta kod žena je se one na nju najčešće odlučuju nakon što nijedan od prethodnih tretmana ili pak dijeta i treninga nisu pomogli otkloniti tvrdokorno masno tkivo. 

Ipak, važno je napomenuti da žene nisu jedi0ne koje se podvrgavaju ovoj operaciji pa u ordinacije estetske medicine na ovaj zahvat dolaze i muškarci, no rjeđe jer je poznato da žene u sastavu svog tijela imaju veći udio masnog tkiva.

Različite vrste liposukcije

S obzirom na to da se estetska medicina u posljednjih desetak godina rapidno razvila, sve je veći broj raznih novih tretmana i intervencija za oblikovanje tijela pa je tako došlo i do promjena u načinima izvođenja liposukcije. Naime, osim klasične liposukcije koja se izvodi primjenom totalne anestezije, danas postoji i tzv. suvremena liposukcija koja se izvodi primjenom lokalne anestezije. 

Za razliku od tradicionalne, tijekom izvođenje suvremene pacijent se može pomicati kako bi se kvalitetnije i bolje uklonilo masno tkivo te pacijent isti dan ide kući na kućnu njegu. Nedostatak ove vrste je ograničenje količine masnog tkiva koje se može izvaditi tijekom jednog tretmana, a to je tri litre zbog ograničenja u korištenju lokalne anestezije.

Korištenje lasera u estetskog kirurgiji

Još jedan novitet u svijetu estetske medicine svakako je i laserska lipoliza, odnosno zahvat tijekom kojeg se uz pomoć lasera odstranjuje masno tkivo na točno određenim mjestima na tijelu kod osoba koje nemaju problem s viškom kilograma. Laserskom lipolizom, odnosno ciljanom liposukcijom najčešće se tretiraju:

  • Podbradak
  • Trbuh
  • Stražnjica
  • Natkoljenica
  • Vrat
  • Nadlaktice
  • Bedra

Ova vrsta liposukcije manje je bolna od klasične, pacijent odmah ide kući, no nije toliko dugotrajna.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...