Koristite original punjač za iPhone kako biste očuvali vašu bateriju

Kao najveća svjetska tvrtka koja se bavi proizvodnjom elektronike, Apple se trudi stvoriti savršene modele. Upravo zbog toga što izbacuju manje modela, te su orijentirani ka višem cjenovnom rangu, iPhone mobiteli dovedeni su do savršenstva i iz svake performanse izvlače maksimum. IOS sustav na kojem rade iPhone uređaju, za razliku od Androida, je posebno optimiziran za komponente koje se nalaze u uređaju i zbog toga iz njih izvlači puno bolje rezultate od Androida. Osim toga i svi dodatci su posebno stvoreni baš za iPhone, pa se punjač za iPhone treba koristiti baš od Applea.

Fejk ili zamjenski punjač za iPhone uređaje

Zbog visoke cijene svojih uređaja Apple se često nalazi na meti krivotvoritelja. Oni osim samog uređaja, često krivotvore i neke zamjenske dodatke za uređaje, poput slušalica ili punjača. Uređaj koji nije originalan veoma je jednostavno otkriti već zbog toga što sami operativni sustav nije IOS, nego neka inačica Androida, a osim toga i sve specifikacije su znatno lošije. No zamjenski punjač za iPhone ne može otkriti svaki laik. Stoga je potrebno Apple stvari kupovati isključivo u trgovinama ili poznatim web shopovima, a ne od ljudi.

Zbog čega koristiti original iPhone punjač?

Zamjenski punjači za iPhone uništavaju bateriju i mogu dovesti do nekih težih oblika oštećenja mobitela, poput kvara ili zapaljenja. Nedavno je jedno istraživanje fejk punjača za iPhone otkrilo da su svega 3 od čak 400 punjača koji su bili na testiranju prošli sve testove, što je dovoljan razlog da ih izbjegavate.

Da zaštite bateriju svojeg uređaja morate koristiti original punjač za iPhone, koji će bateriju puniti pravilno u skladu s testiranjima. Korištenjem fejk punjača vaša baterija gubit će kapacitet i neće biti punjena pravilnom snagom. Zbog toga se uništava vijek njenog trajanja, a nova baterija je znatno skuplja nego original punjač za iPhone.

Kako produljiti vijek trajanja baterije na iPhoneu?

Kao i kod svakog mobitela, tako i kod Apple uređaja o vijeku trajanja najviše ovisi koliko se mobitel koristi. Ekran je najveći potrošač baterije za mobitele, a smanjivanjem njegovog osvjetljenja baterija će trajati znatno dulje. Osim toga mnoge zahtjevne aplikacije ubrzavaju rad komponenta uređaja koji onda troši više baterije. Stoga sve aplikacije koje ne koristite ugasite.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...