Zarada od bloga

Posjedujete talenat za pisanje? Pišite blog i zarađujte 

Dosta informacija i korisnih stvari možete naći na internetu i to upravo na blogovima. A da li ste znali da možete zaraditi pisanjem bloga? Zarada od bloga može biti jako uspješna, međutim to zavisi od vašeg bloga, zanimljivih članaka, i publike na koju ciljate sa svojim temama. U nastavku članka daćemo vam par savjeta kako da imate uspješan blog.

Da bi pisali blog potrebno je da se prijavite na neki od besplatnih blog servisa. Najpoznatija i najbolja platforma za pisanje bloga je WordPress. WordPress je potpuno besplatan, a vašem blogu daće profesionalan izgled, pregršt tema i dodataka, a što je najbolje totalno je lak za korišćenje. Da bi objavili svoj blog morate imati svoj hosting i domen. Osim toga, postoji i potpuno besplatan Google-ov sajt Blogger. Blogger nema nekih dodataka, tema i nije nešto privlačan ali je jako lagan za korišćenje. Ali ukoliko želite da zaradite pisanjem bloga preporučuje se da imate vlastiti domen.

Kako zaraditi od bloga

Tema vašeg bloga neka bude ono u čemu ste stručni, ono što najbolje znate, što volite. Nemojte pisati o nečemu što ne razumijete, vjerovatno ćete pogriješiti i tako ostaviti utisak neznalice. Ako i napišete neki članak u koji niste sigurni, neka vam ga pogleda neko stručniji ko se razumije u tu oblast. Jedna od bitnih stvari je vrijeme koje ćete provesti pisajući blog. Ukoliko želite da zarađujete od toga, vaši članci bi trebali da izlaze svakog dana. Možete pisati duže članke, pa ih postovati svakih par dana ili svakog dana, ali kraće članke.

Osim ovoga postoje još poneke finese koje morate ispoštovati, a to su dizajn, tekst, boje, pravopis itd. Ne morate biti dizajner da bi uskladili par boja. Istražite na internetu koje boje odmaraju oči, koje su odgovarajuće za vašu temu, samo pazite na one tipične amaterske greške kao što su siva slova na bijeloj pozadini i slično. Vaš tekst bi trebao biti bez gramatičkih grešaka, ipak će to čitati dosta ljudi, a ne želite da vam komentari budu o tome kako niste odvojili rječcu “ne” od glagola itd. U svoje tekstove slobodno uključite slike, to je itekako poželjno. Samo pazite na autorska prava.

Poslije par mjeseci kada je već blog razvijen, došlo je vrijeme za zaradu. Prvi način zarade je preko “Google Adsense” oglasa koje Google stavlja na blog uz vaše odobrenje. Svaki klik na taj oglas od strane posjetioca vašeg bloga donosi vama novac. Znajte da odmah nećete imati ogromnu zaradu, to sve ide postepeno. Kako vi pišete nove tekstove tako se i posjetioci skupljaju i klikaju.

Drugi način zarade su i “affiliate” proizvodi. Dovoljno je da pronađete partnere ili sponzore koji će plaćati vama da izreklamirate njihove proizvode tako što ćete napisati recenziju i ubaciti par slika. Ovim putem možete reklamirati i svoje proizvode.

Budite uporni

Voditi blog nije nimalo jednostavno prvenstveno zbog osmišljavanja tekstova. Nemojte odustajati samo zato što vam se ne da pisati, imajte na umu da vam je u cilju zarada. Prema tome svaki put kad vam se ne bude dalo pisati, prisjetite se toga. Ne dopustite da vam neko izvuče zivac svojim komentarima. Ukoliko se to i desi nikad, ali nikad se nemojte svađati sa tom osobom. Budite spremni na “napade” tog tipa, ali ne odustajte.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...