Promijenite izgled uz moderne perike

Perike su danas gotovo postale dio ormara svake trendseterice. One omogućuju da u jednom trenu u potpunosti promijenite svoj izgled – duga kosa može postati kratka, a kratka duga. Uz moderne perike jednostavno možete drastično promijeniti boju kose svaki dan, bez obaveze ili oštećenja na vašoj kosi.

One vam omogućuju da iskusite razne frizure i duljine, sa šiškama ili bez, kratke ili duge i gotovo u sekundi se pretvorite u potpuno drugu osobu. Iako su one prije bile rezervirane samo za ljude koji iz nekog razloga imaju problema s vlasištem, danas je njihovo nošenje potpuno normalno.

Kvaliteta perike

Ako ste u potrazi za perikom, bilo radi potrebe bilo kako biste u rukavu imali dodatnu opciju, najvažniji dio u potrazi je kvaliteta. Moderne perike danas dolaze u nizu boja, dužina i frizura, pa nekih ozbiljnih pravila oko odabira zapravo nema, no ako je na očigled umjetna i loše kvalitete, to će izrazito utjecati na njen izgled.

Moderne perike

S druge strane, kvaliteta je bitna je i zbog njene dugotrajnosti – kao i prava kosa, njezine vlasi nakon nekog vremena mogu se oštetiti ili ispasti, pogotovo ako se o njoj ne vodi briga. Stoga je potrebno uložiti nešto više u dobru kvalitetu, kako bi ona trajala što duže te kako bi njeno održavanje bilo što jednostavnije.

Materijali izrade modernih perika

Općenito, kod modernih perika danas se nude dvije opcije materijala koje možete odabrati:

  • sintetičke (od umjetnih materijala), koje su generalno jeftinija opcija
  • od prave kose
Moderne perike

Iako su ranije razlike između sintetičkih i prirodnih perika bile velike, razvojem tehnologije danas je moguće pronaći sintetičke koje izgledaju u potpunosti prirodno. Osim cijene, na odabir materijala također će utjecati i vaše potrebe. Sintetičke se najčešće ne mogu bojiti ili izbjeljivati, a također na umu treba imati kako su često veoma osjetljive i na visoke temperature. To znači da ih se većina ne može ravnati ili kovrčati figarom ili peglom za kosu te ih je najbolje nakon pranja ostaviti da se suše na zraku.

Moderne perike od prave kose

S druge strane, moderne perike od prave kose moguće je bojiti, izbjeljivati te nisu toliko osjetljive na temperaturu, ali treba imati na umu kako svako tretiranje utječe na njihovu dugotrajnost. Pri čestoj uporabi visokih temperatura, trebate nešto više pozornosti posevetiti zaštiti – bilo putem regeneratora, bilo korištenjem zaštitnih sredstava.

Ovakvi modeli su u pravili skuplji od onih sintetičkih, ali cijena je opravdana s obzirom da je ipak riječ o pravoj kosi i da takvi modeli izgledaju puno uvjerljivije.

Isprobajte perike

Prije kupnje važno je pozornost usmjeriti na nekoliko različitih stavki – poput veličine kape i materijala od kojeg je napravljena. U suštini postoje dvije vrste kape perike:

  • one koje su u potpunosti napravljene od mrežastog materijala (koji se također zove i čipka) i
  • one koje čipku imaju samo u prednjem dijelu
Moderne perike

Osim cijene, razlika između potpuno čipkaste kape i kape koja samo sprijeda ima čipku je u njihovom pričvršćivanju, udobnosti i broju frizura koje se mogu napraviti. Generalno, potpuno čipkaste kape su udobnije, no takvi modeli nešto su teži za stavljanje i generalno skuplji. S druge strane, kape sa čipkom sprijeda preporučuju se početnicima i onima koji ne planiraju perike nositi svaki dan, cijelo vrijeme.

Uz to, one s potpuno čipkastom kapom omogućuju prirodniji izgled i stvaranje raznih frizura, jer se sama kapa teže primijeti – stoga su pogodnije planirate li napraviti rep, ili mijenjati mjesto razdjeljka. U svakom slučaju, prije kupnje pametno ju je isprobati jer, ovisno o vrsti kape, može se mijenjati i veličina koju trebate.

Veliki izbor u online trgovinama

Danas postoje brojne lokalne trgovine u kojima možete kupiti razne moderne perike. Ne mnogima često izbor neće biti dovoljan jer traže nešto posebno. U tom slučaju se možete okrenuti i online kupnji. Jedna od poznatijih mjesta za online kupnju ekstenzije za kosu je internetska trgovina extension-capelli.net. Ovdje na jednom mjestu možete pronaći vrlo veliki izbor modernih perika, od onih sintetičkih pa sve do onih od prave kose.

Uz svaku ponuđenu ćete pronaći i sve detaljne informacije, vezano uz materijale, dimenzije i ostalo. Također, vidjet ćete i slike kako će perika izgledati u stvarnosti. Nakon što se odlučite za odgovarajući model, izvršiti plaćanje i pričekajte nekoliko dana da vam paket stigne na kućnu adresu.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...