Pronađite savršene kistove za šminkanje

Bilo u svrhe obreda ili pak samo radi uljepšavanja, bojenje lica – šminkanje – u nekom obliku se može pronaći kroz cijelu našu povijest. Kroz povijest daleko smo odmakli od maskara od ugljena i ruža za usne od soka od kupine, ali i alata koji su se nekad koristili za šminkanje.

Kistovi za šminkanje danas su nezaobilazan dio rituala uljepšavanja svake žene. Oni vam mogu uvelike uštedjeti vrijeme i šminkanje učiniti pravim zadovoljstvom.

Kistovi za šminkanje
Sigma kistovi za šminkanje

Bitna kvaliteta dodataka za šminkanje

Za savršen izgled, u svojoj ladici sa šminkom morate imati nekoliko kistova. Njihovi različiti oblici i gustoće prigodni su za različite stvari, pa je veoma bitno da pripazite da se kistovi za šminkanje koriste za ono što su namijenjeni, kako biste postigli najbolje rezultate.

Kistovi za šminkanje

Uz to, veoma je bitno da ih birate i prema kvaliteti, jer onima loše kvalitete brzo mogu početi ispadati dlačice, što može biti nezgodno, pogotovo ako se radi o nanošenju tekuće šminke jer će se tada ispale dlačice polijepiti po koži.

Svrha kistova i održavanje

Svrhu kistova za šminkanje možete odgonetnuti između ostalog i prema njihovom obliku. Manji se najčešće koriste za oči ili usne, dok se veći koriste za puder, rumenilo i highlighter. Meki i pahuljasti generalno se koriste za blendanje sjenila na kapku i nanošenje pudera, dok su čvrsti i spljošteni pogodniji za preciznije i izraženije nanošenje boje te iscrtavanje obrva ili tuša na kapku.

Kistove za šminkanje trebalo bi redovito održavati. U pravilu, dovoljno ih je temeljito oprati jednom tjedno, dok je svakodnevno nakon šminkanja potrebno koristiti čistač za pranje kistova u spreju, te kružnim pokretima na maramici odstraniti nečistoće. Nakon pranja, kistove je potrebno ostaviti da se suše polegnute, ili okrenuti prema dolje kako bi se mogli cijediti.

Materijal izrade kistova

Osim pravog oblika, bitno je da za šminkanje koristite kistove od pravih materijala za što bolje rezultate. Na tržištu se mogu pronaći oni od prirodne dlake, koji su savršeni za nanošenje proizvoda u prahu, poput pudera u kamenu, sjenila, rumenila i slično.

S druge strane, tu su i oni od umjetne dlake, koji su bolji za nanošenje tekućih i kremastih proizvoda, poput tekućeg pudera, jer upijaju mnogo manje proizvoda pa samim time smanjuju i gubitke.

Znate da moderne perike danas dolaze u nizu boja, dužina i frizura, pa nekih ozbiljnih pravila oko odabira zapravo nema. Više o perikama možete pročitati ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...