Čovječe ne ljuti se igra za sve uzraste

Kako se vremena mijenjaju, mijenjaju se i popularne igre. Konstantno nalazimo neke nove zanimacije i s obzirom na to da je danas moderno doba gdje tehnologija prevladava, djeca više ne nalaze zabavu u igranju s fizičkim igrama. U nastavku vam donosimo više o ovoj legendarnoj igri, koja već dugi niz godina slovi za jednu od omiljenih društvenih igra.

Društvene igre

Preskakanje užeta, ledena kraljica, skrivača i slične igre više nisu aktualne. Puno je zabavnije igrati igricu na mobitelu, jer ona daje veću dinamiku. Ipak, neke su se igre održale, a većina su zapravo društvene igre. Tako je recimo i čovječe ne ljuti se igra ostala poprilično aktualna, a uz nju i dalje su poznate igre Monopoly, Rizik, Cluedo… Naravno, prilagodbom digitalizaciji, sve ove igre dobile su i svoje izdanje na računalima i mobitelima, ali mnogima je i dalje draže igranje uživo!

Igra čovječe ne ljuti se pravila

Igra čovječe ne ljuti se je društvena i najčešće igra između 4 ili 6 igrača. Izmislio ju je Josef Friedrich Schmidt u Njemačkoj početkom 20. stoljeća pa ju zato često možete kupiti pod nazivom „Mensch ärgere Dich nicht“.  Svaki igrač izabere određenu boju i ima 4 figurice u toj boji. Postoje polja kroz koja morate proći kako biste mogli spremiti svoju figuricu u „garažu“. Morate spremiti sve 4 figurice da biste završili.

Bacanjem kockice odlučuje se koliko se polja pomičete te možete li bacati još jednom. Mnogi vole uvesti neka svoja dodatna pravila kako bi promijenili ili produžili igru, ali to možete i ne morate. 

Tko može igrati ovu igru?

Čovječe ne ljuti se igra namijenjena je djeci starijoj od 5 godina. Vrijeme pripreme je oko minutu, dvije, a trajanje same igre može biti bilo gdje između 15 i 45 minuta. Igra je vrlo praktična i može se prenositi gdje god da jeste, što je vrlo poželjno kod bilo koje društvene igre. 

Ova igra odličan je poklon za djecu jer im pomaže da razvijaju različite motoričke vještine. Zbrajanje, brojanje, strategija, borbenost… Sve su to stvari s kojima se susrećete kroz ovako jednostavnu igru!

Čitajte i sljedeći članak: Catan za sve ljubitelje kompleksnijih društvenih igara

Društvena igra Catan otvorila je svijet miroljubivih vrsta igara s faktorom sreće zbog čega i danas plijeni pozornost.

Zašto se igra zove – čovječe ne ljuti se?

Čovječe ne ljuti se igra je svoje humoristično ime dobila zbog toga što igrači imaju sposobnost jedni drugima „pojesti“ figurice, ako stanu na njih. Zbog toga često dođe do manjih razmirica ili zaigranosti, pa je igra zadržala svoj naziv kako bi se našalila s karakterom igre. Zbog toga je igra također odličan način da se djeca nauče empatiji i kolegijalnosti.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...