Domena .si za poslovanje u Sloveniji

Posjedujete li neku svoju tvrtku, obrt ili imate nešto zanimljivo što želite podijeliti sa svijetom, najbolja reklama će vam zapravo biti web stranice. Putem web stranica možete se odlično predstaviti širokoj publici, iznijeti sve potrebne podatke o onome čime se bavite. Naravno, ne morate se ograničiti samo na državu u kojoj poslujete, cijeli svijet može biti vaše tržište. No, ako vas primjerice posebno zanima slovensko tržište, preporuka je da vaše web stranice imaju vršnu domenu Slovenije, a to je domena .si.

Svaka država ima svoju nacionalnu domenu

Nacionalna domena predstavlja određenu državu. Radi se o kratici te države i po njoj odmah možete znati da je riječ o vršnoj nacionalnoj domeni. Primjerice, domena .si je nacionalna domena Slovenije, domena .hr je nacionalna domena Hrvatske, itd. Upravljanje nad tim domenama dodijeljeno je u svakoj državi određenoj instituciji. U Sloveniji je tako pravo na upravljanje ovom domenom dobio zavod Arnes.

Domena .si za ciljano oglašavanje

Bez obzira imate li neku tvrtku koja planira svoje poslovanje proširiti na cijeli svijet, domena .si će biti odličan dodatak ako planirate i veći dio posla odrađivati u Sloveniji. Primjerice, možete imati glavnu web stranicu na domeni .com, a dodatnu web stranicu na domeni .si. Naravno, ako ste više orijentirani na točno određena tržišta, ništa vas ne sprječava i da zatražite i registrirate vršne domene ostalih država te na njih postavite svoje web stranice. Na taj način ćete se dodatno približiti korisnicima, što je u poslovnom i sve više konkurentnom svijetu itekako bitno.

Registracija

Domena .si možete se registrirati putem brojnim tvrtki koje nude to mogućnost. Danas je domena .si dostupna i fizičkim i pravnim osobama pa je puno popularnija. Naime, do ljeta 2008.g., ovu domenu mogle su registrirati samo pravne osobe.

Sama registracija putem bilo koje tvrtke je vrlo jednostavna i brza. Jedini preduvjet je da je naziv slobodan. Zato se na početku registracije mora unijeti željeni naziv domene i prvi korak je provjera. Ako je domena slobodna, možete nastaviti s registracijom. Ako nije, morate se odlučiti za neku drugi naziv. Nakon toga, slijedi unos vaših osobnih podataka te podataka o plaćanju. Kada sve to završite, dobit ćete potvrdu o uspješno registriranoj domeni i sve ostale potrebne podatke o korištenju.

Domena HR za stranice namijenjene domaćoj publici. Domena je veza putem koje korisnik pristupa nekoj web stranici i njen odabir je veoma važan. Čitajte više …

Problem velike popularnosti com domena. Zbog fleksibilnih pravila registracije tih domena, zbog jednostavnog i brzog online registriranja domene s nastavkom .com, .net, .org, te u novije vrijeme .biz i .info, su postale iznimno popularne. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...