Domena HR za stranice namijenjene domaćoj publici

Postupak izrade web stranica zahtjeva intenzivnu pripremu. Veoma je važno odabrati pravi naziv domene, zakupiti web hosting, te ostale bitne stvari za web stranicu. Ako ste se odlučili na izradu web stranice, tada je najbolji odabir domena HR, jer će se ona bolje rangirati na tražilicama i dati do znanja da je web stranica namijenjena Hrvatskoj. Kroz današnji tekst uputit ćemo vas na sve detalje vezane uz registraciju .hr domene i načine na koje to možete učiniti.

Što je internet domena?

Internet domena je adresa web stranice, koja je glavna poveznica ljudi s vašom stranicom. Bez domene, vaša web stranica ne bi bila na internetu, te je korisnici ne bi mogli posjećivati. Domena se registrira na minimalno godinu dana, te se prema potrebama produljuje. Ako je domena već registrirana, dok god je vlasnik ne prestane produljivati, vi je ne možete registrirati. U svega nekoliko minuta nakon registracije, domenu možete povezati s vašim hosting serverom i vaša web stranica će biti online.

Besplatna domena HR

Prema zakonu Republike Hrvatske, sve pravne osobe ili fizičke osobe s nekom samostalnom djelatnošću, dobivaju jednu domenu besplatno. Besplatna domena HR mora sadržavati naziv djelatnosti ili biti usko povezana s njime. U slučaju da vam je potrebno registrirati veći broj domena, tada to možete učiniti, no potrebno ih je plaćati. Članak 19. „Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom“ tiče se registracije za pravne osobe, a članak 20. za osobe koje u Hrvatskoj obavljaju neku samostalnu djelatnost.

Plaćena HR domena

U slučaju da nemate registriranu djelatnost u Hrvatskoj, no potrebna vam je domena HR, tada je možete registrirati plaćanjem. Svaka pravna osoba ili fizička osoba u Hrvatskoj, mogu registrirati neograničeni broj plaćenih .hr domena. Čak i strane pravne osobe, čije su tvrtke registrirane u državama Europske Unije, mogu registrirati plaćenu nacionalnu domenu.

Registracija domene Studio4web

Ako ste u potrazi za registrom domena, tada je Studio4web odličan odabir. Domena HR može biti registrirana u svega nekoliko minuta, a zahvaljujući dugogodišnjem radu, stekli su puno povjerenje od raznih kupaca diljem zemlje. Bilo da vam je potrebna domena ili neka druga stvar za web stranicu, poput web hostinga, SSL certifikata ili nekih drugih usluga, kod njih možete sve kupiti na jednom mjestu. Jednostavno odaberite artikle koje trebate, dodajte ih u košaricu i izvršite narudžbu. Nekoliko trenutaka nakon plaćanja, vaše stvari će biti spremne na korištenje i možete krenuti s kreiranjem web stranice.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...