Carnet domena .hr za web stranice

Kod kreiranja web stranica najvažniji je odabir kvalitetne internet domene, koja predstavlja i sam naziv web stranice. Carnet domena .hr je karakteristična za sve stranice koje su namijenjene za hrvate, a ujedno ima i najveći autoritet kod pretraživanja na Google.hr. Iako mnogi ljudi smatraju da se domena lako odabere i da nema previše komplikacija, kada krenu u odabir se nerijetko iznenade s težinom pronalaska smislene, slobodne domene. 

Ovo je pogotovo slučaj ako se traži .com domena na engleskom jeziku, gdje su sve kraće domene već registrirane. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s time što je domena, kako je odabrati i gdje se može registrirati.

Što je web domena?

Internet domena predstavlja naziv i adresu web stranice i neophodna je da bi stranica bila dostupna posjetiteljima. U teoriji, ona predstavlja zamjenu za IP adresu web hostinga, mjesta na kojem se nalazi stranica, kako bi korisnici mogli pamtiti njen naziv i lakše dijeliti vezu (link). Bitno je napomenuti da je svaka domena jedinstvena, a to znači da ako je netko prije vas rezervirao određeni naziv, vi morate birati drugi.

Carnet domena .hr
Carnet domena .hr je karakteristična za sve stranice koje su namijenjene za hrvate, a ujedno ima i najveći autoritet kod pretraživanja na Google.hr.

Ekstenzije domene

Domena se sastoji od dva dijela, naziva i ekstenzije. naziv birate sami, a ekstenzija je dio koji se nalazi iza točke. Najpoznatije su:

  • .com
  • .net
  • .org
  • i kod nas Carnet domena .hr

Prilikom odabira morate znati za koje tržište planirate raditi web stranicu. Ako je to za Hrvatsku, tada je najbolji odabir .hr domena. Osim toga, ako imate firmu tada prema njenom nazivu imate pravo na jednu besplatnu hr domenu.

Odabir domene

Provjera domene je alat koji je dostupan kod svakog registranta i on će vam za određeni naziv prikazati sve slobodne ekstenzije. Tako ćete brzo i jednostavno moći provjeravati da li je neki naziv zauzet. Prilikom odabira morate imati na umu sljedeće stvari:

  • domena mora biti što kraća
  • birajte lako pamtljiv naziv
  • domena može biti naziv ili opis stranice

Registracija domene online

Ako ste pronašli idealan naziv, sljedeći korak je registracija Carnet domena. Ona se može odraditi na linku https://www.infonet.hr/registracija-domena/. Sve što je potrebno je odabrati slobodan naziv koji želite registrirati i uplatiti novac za registraciju. Možete odabrati period od minimalno godine dana, pa na više, a bitno je napomenuti da uvijek prije isteka možete produljiti. 

Nadamo se da smo vas pobliže upoznali sa svijetom internet stranica i pomogli savjetima oko odabira kvalitetne domene koja će ponosno reprezentirati vaš internet sajt. 

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...