Kako sačuvati novac u vlastitom poslovanju

Korisnim savjetima uštedite novac u svojoj kompaniji

Vlasnici preduzeća osim produktivnosti koju očekuju od svoje firme žele i da imaju redovna novčana primanja. Postoji bezbroj načina kako se to može uraditi, ali u nekim slučajevima to je više čuvanje novca nego pronalazak novih mušterija kako bi se povećao profit. Evo nekoliko savjeta kako sačuvati novac u vlastitom poslovanju:

– Jedna od najvažnijih stvari koju vlasnik može uraditi jeste da smanji troškove na električnu energiju. Postoji nekoliko načina kako se to može uraditi ali jedan od njih je i da kada se određene električne stvari ne koriste da se isključe. Iako računari odlaze u hibernaciju i niko ih ne koristi, oni i dalje koriste struju. Grijanje se takođe može smanjiti za koji stepen. Smanjeno grijanje se neće osjetiti i neće uticati na rad, ali će se iznos električne energije značajno smanjiti.

Uštedite novac

– Mnoge kompanije kupuju nove stvari. To se može promjeniti tako što će se kupovati korištene stvari, kao na primjer računari ili ostali hardver koji je potreban. Ako se kupi nešto što je već bilo korišteno to ne mora značiti da je lošijeg kvaliteta. Na primjer, firme koje imaju višak drvenog namještaja spremne su prodati neke komade jer im ne trebaju. Ovakvi komadi su uglavnom očuvani i mogu se dobiti po prihvatljivoj cijeni koja je manja originalne.

– Sve firme koje su bile žrtve ekonomije osjetile su njene posljedice. Dodatni novac može se ostvariti i iznajmljivanjem kancelarije koja nije skupa ili se može porazgovarati sa zakupcem da snizi cijenu kako bi preduzeće ostalo.

Postoji još nekoliko načina kako smanjiti troškove, a jedan od njih je i pažljivo korišćenje telefona i telekomunikacionih usluga koje i te kako mogu sačuvati i uštediti novac.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...