Odlične mogućnosti HR domene

Internetski prostor je prepun različitih domena. One predstavljaju adresu na internetu, odnosno iza njih se kriju određene web stranice. Kako bi se mogle s njima povezati, koristi se posebna usluga koju nude razne tvrtke, a naziva se registracija domene. Ona omogućuje da se web stranice povežu s domenom i kad netko u svoj internetski preglednik unese naziv i ekstenziju, otvorit će se web stranice koje su s njom povezane.

Postoje različite vrste domena koje se mogu koristiti u te svrhe i razlikuju se po svojoj ekstenziji. Tako je primjerice vrlo popularna HR domena zbog toga što ima ekstenziju .hr koja korisniku odmah daje do znanja o kojoj se zemlji radi.

Domene pojedine zemlje

Većina zemalja ima svoje karakteristične domene, koje se još nazivaju i nacionalne. Lako ih je prepoznati po kratici zemlje. Prema tome, HR domena je hrvatska nacionalna domena i kad god vidite na internetu neke web stranice koje na kraju imaju .hr ekstenziju, lako ćete ih prepoznati.

Vrlo popularna je HR domena
Vrlo popularna je HR domena zbog toga što ima ekstenziju .hr koja korisniku odmah daje do znanja o kojoj se zemlji radi.

HR domena je odlična za one koji se žele predstaviti domaćem tržištu, primjerice ako imaju neku web trgovinu i žele svoje proizvode ili usluge prvenstveno predstaviti ljudima u Hrvatskoj. Pomoću takve domene lakše će se probiti prema vrhu tražilice u odnosu na primjerice megapopularnu .com ekstenziju.

Naplatna i besplatna HR domena

Kada se odlučite na registraciju HR domene na internetu, moći će birati između dvije vrste:

  • Besplatna
  • Naplatna

Besplatna varijanta ima određena ograničenja, posebno pri odabiru samog naziva koji ipak ne može biti potpuno proizvoljan već se moraju poštovati neka pravila. Također, može se registrirati samo jedna takva.

S druge strane, naplatna HR domena je dostupna svima i može se registrirati neograničen broj pa je mnogima ona ipak puno zanimljivija i radije se odlučuju za registraciju takve vrste.

Tvrtke za registraciju domene

Ako se se odlučili za registraciju naplatne HR domene, tada se možete odlučiti za usluge raznih tvrtki koje nude tu uslugu, kao i razne druge srodne usluge koje bi vam također mogle zatrebati. Primjerice, sigurno će vam trebati i usluga smještaja web stranica pa se svakako isplati da ugovorite i usluge web hostinga.

Besplatna varijanta registracije HR domene ima određena ograničenja, posebno pri odabiru samog naziva koji ipak ne može biti potpuno proizvoljan već se moraju poštovati neka pravila. Također, može se registrirati samo jedna takva.

Imate li neku web trgovinu, morate se pobrinuti i za sigurnost svojih potencijalnih kupaca pa bi bilo dobro da ugovorite SSL certifikat. Sve te usluge, kao i registraciju HR domene je najbolje obaviti na istom mjestu, jer tako možete očekivati i dodatni popust, a i kasnije ćete puno lakše dobiti potrebnu pomoć u slučaju bilo kakvih problema.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...