Elektronsko fakturiranje je napredniji oblik fakturiranja

Pojam fakturiranje podrazumijeva izdavanje faktura, odnosno računa za isporučene proizvode ili usluge. Nekada se fakturiranje izvodilo ručno, odnosno bilo je potrebno ručno ispisati fakturu te bi klijent dobio jedan primjerak, a jedan primjerak bi ostao vama. Razvoj računala je taj posao pojednostavio i danas se zato najviše koristi elektronsko fakturiranje.

Ono se može vršiti pomoću nekog specijaliziranog programa, ali i putem web sučelja što je vrlo dobra opcija za sve koji traže još bolju uslugu.

Lokalno elektronsko fakturiranje

Danas se na tržištu može pronaći mnoštvo programa koju su namijenjeni za elektronsko fakturiranje. Pomoću njih možete vrlo jednostavno izraditi fakturu te je ispisati. Najjednostavniji način za kasniji rad je izrada obrasca fakture u kojem su navedeni svi osnovni podaci o tvrtci kojoj fakturu izdajete. Zato kada ćete ju izdavati ponovo, bit će dovoljno samo promijeniti iznos i opis plaćanja, a svi podaci će već biti automatski upisani. Lokalno elektronsko fakturiranje (www.top-fattura.it) je odlično rješenje, ali ima jedan nedostatak. A to je da fakturama i svim podacima možete pristupiti samo lokalno, odnosno kada radite na računalu. Kada niste kraj računala, a želite pogledati neku staru fakturu ili napraviti novu, to nećete moći učiniti.

Pročitajte također: Promotivni darovi kao učinkovit oblik promocije

Elektronsko fakturiranje putem weba

Ranije spomenuti nedostatak može se vrlo jednostavno riješiti ako se odlučite za elektronsko fakturiranje putem weba. Tako neke tvrtke nude da pomoću njihovog sučelja izrađujete fakture te ih spremate na njihove poslužitelje. Takvo rješenje je odlično za one koji su puno u pokretu te žele u bilo koje vrijeme doći do svojih faktura. A to je vrlo jednostavno, potrebno je samo pomoću računala ili mobilnog uređaja spojenog na Internet otvoriti web stranice, prijaviti se i dobiti pristup svom računu na kojem se sve nalazi. Ovo naprednije rješenje zbog toga danas koristi sve više pojedinaca.

Osim samog izdavanja faktura, koristite li elektronsko fakturiranje putem weba, vrlo jednostavno ćete moći i pretraživati stare fakture te ih iskoristiti za izradu raznih statistika, grafikona i slično. Svaki sustav za elektronsko fakturiranje ima razne mogućnosti pa prije nego se odlučite za jedan od njih, provjerite koje sve mogućnosti posjeduje.

Često se može zatražiti i probni račun kako biste se bolje upoznali s njegovim mogućnostima pa svakako iskoristite tu mogućnost.

Računovodstvo u Sloveniji je slično kao i u drugim zemljama, osim činjenice da računovođe moraju izvrsno poznavati i slovenske zakone i regulative. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...