Nema univerzalnih modela tenisica

Udobnost i prilagođenost stopalu su ključni parametri

Savjet koji vrijedi za odabir ženskih cipela i ostale obuće predvečer, vrijedi i za odabir tenisica jer je tad noga natečenija nego ujutro. Tako neće doći do toga da odaberete premalen broj obuće što uvelike doprinosi udobnosti i prilagodljivosti našem stopalu. Pri isprobavanju je važno obuti obje tenisice i u njima napraviti nekoliko koraka po trgovini kako biste se uvjerili da vam savršeno odgovaraju i da su udobne.

Ono što je vrlo važno kod kupnje ženskih cipela je da one budu udobne, da se odabere idealna veličina te da budu u skladu s dominantnim odjevnim stilom osobe koja ih kupuje.

Centimetar slobodnog prostora u tenisici

Kada je riječ o odabiru idealne veličine tenisica važno je ostaviti centimetar slobodnog prostora između tenisice i vrhova prstiju kako vas ne bi žuljale i time uzrokovale neudobnost. Kažiprst bi trebao stati iza pete kada se stopalo pomakne naprijed.
Također, vrlo je važno da ih ne isprobavate na bosu nogu, već na onu vrstu čarape koju ćete inače nositi s njima.

Specijalizirani modeli tenisica

Već smo rekli kako ne postoje univerzalni modeli tenisica, već su sve napravljene za točno određenu aktivnost pa tako tenisice za hodanje imaju blago zaobljen potplat u području pete, čvršći i fleksibilniji prednji dio te omekšani dio pod petom. Tenisice za trčanje pak imaju stabilan srednji dio kod prstiju te stražnji dio.

Osim s obzirom na aktivnost, one se biraju i s obzirom na podlogu na kojoj će se aktivnost izvoditi pa tako opasniji i neravni tereni zahtijevaju grublji potplat, dok ravne površine poput ceste zahtijevaju mekši potplat. Košarkaške tenisice također imaju i fleksibilniji potplat i povišenje oko gležnja koje sprječava uganuće gležnja.

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...