Muški satovi danas su statusni simbol

Iako se je izvorna svrha ručnog sata izgubila, muški satovi su danas veoma popularni i spadaju u statusni simbol. Ujedno su i odličan modni dodatak koji će savršeno upotpuniti vaš stil te mala stvar koja će vas istaknuti u gomili drugih muškaraca. 

Vrijeme je pokazalo da je ručni sat dodatak koji će se zauvijek koristiti, bez obzira na to da li od njega ima koristi ili ne. Nije rijetki prizor da se na pitanje o vremenu ljudi okreću pogledu u mobitel, iako na ruci imaju sat. Kroz današnji tekst ćemo vas upoznati s raznim modelima satova i reći vam gdje su dostupni kvalitetni i jeftini muški satovi

Vrste muških satova

Muški satovi danas su dostupni u raznim vrstama, a dijelimo ih u četiri glavne:

Svaka od ovih vrsta ima svoju namjenu i bira se ovisno o dobi i aktivnosti za koju je namijenjeno njeno nošenje.

Analogni muški sat

Analogni muški satovi su svevremenski klasici, koji nikada neće izaći iz mode. Oni mogu biti:

  • na bateriju
  • mehanički na navijanje

Ono što stvara posebnu čar kod ovih satova je mehanizam, koji se brine o tome da kazaljke pokazuju točno vrijeme. Sat na bateriju pomiče se pomoću električne energije iz baterije, dok se mehanički satovi navijaju nošenjem i  tako pokazuju vrijeme. Oni su znatno skuplji od klasičnih satova s mehanizmom na bateriju i najčešće se rade ručno. Neki od poznatih brendova su Rolex, Omega, Breitling…

Analogni muški satovi
Analogni muški satovi su svevremenski klasici

Digitalni satovi

Digitalni muški satovi posebno su popularni kod djece (koja još nisu naučila na analogne) i sportaša. Oni su najčešće sportskog dizajna i nisu prigodni za sve prigode, no postoje pobornici jačeg spola koji biraju isključivo njih. 

Analogno-digitalni satovi čine kombinaciju, koja je najčešće stvorena tako da je sat analogan, a u pozadini se nalazi digitalni prikaz vremena ili neke druge funkcije.

Smartwatch (pametni satovi)

Unazad nekoliko godina na tržištu su se pojavili prvi pametni muški satovi, koji su unijeli pravu revoluciju u ovaj modni dodatak. Njihova glavna karakteristika je da su sačinjeni od ekrana osjetljivog na dodir, na kojem može biti slika analognog ili digitalnog sata. Prikaz sata se može mijenjati prema želji i tako si možete osigurati potpuno drugi izgled ovisno o prigodi. 

Uz to, ovi satovi nude i razne druge mogućnosti:

  • obavijesti o porukama s mobitela
  • očitavanje otkucaja srca
  • praćenje broja koraka
  • i mnoge druge

Jeftini muški satovi

Ako ste u potrazi za novim satom, trgovina rocneure.si je pravo mjesto za kupnju. U širokom asortimanu proizvoda ćete zasigurno pronaći sat prema svojem ukusu.

Čitajte i sljedeći članak: Šaljive muške majice s kratkim rukavima

Postovi iz iste kategorije:

You may also like...